Fotografera på safari

Ska du åka på safari och vill veta hur du ska få mest ut av din fotografering? Grattis, att åka på safari och fotografera djuren och naturen är bland det roligaste man kan göra om man har ett fotograferingsintresse. När man åker på safari så finns det verkligen ingen brist på fotomöjligheter. Du får möjligheten att se både djur och natur som du aldrig har sett den förut. Ett tips för dig som ska iväg är att planera lite i förväg, så du får med dig all utrustning du kommer att behöva.

paparazziAtt tänka på

Resa med kameran är ett sätt att upptäcka världen omkring dig på ett nytt och mer medvetet sätt. Utrustning du bör ha med dig på en safari, när du ska fotografera mycket och vill ta så bra bilder som möjligt, är gott om minnes kort (du vill inte tvingas sluta ta bilder för att du inte har mer plats), extra batteri (samma sak där) och ett teleobjektiv som ger dig möjligheten att få närbilder på djur, då du inte alltid får möjligheten att komma djuren tillräckligt nära annars. Ett annat tips är att ha med dig papper och penna, så kan du fråga guiden och dokumentera namnen på de djur eller växter du fotograferar.

Naturbilder på savannen

Som sagt så finns det mycket mer än de vilda djuren att fotografera när du är på en safari. När du är på safari är det nästan ett måste att du tar bilder på soluppgången och solnedgången då dessa bilder kan bli helt fantastiska i denna miljön. En vacker bild på en solnedgång får gärna innehålla mer än bara öppna landskap, t. ex. ett träd i förgrunden och berg i bakgrunden gör att bilden blir mer intressant. Ett annat tips som är unikt för savannen är att himmelen inte är förorenad av ljus från städer och detta ger dig en unik möjlighet att ta fantastiska bilder på stjärnhimmelen.